Gentoo Logo

Bag om Gentoo-håndbogen

Indhold:

1.  Gentoo-håndbogens baggrund

Tilrådige sprog

Gentoo-håndbogen er tilrådighed i følgende sprog:

Brasiliansk portugesisk | Dansk | Engelsk | Fransk | Italiensk | Japansk | Polsk | Rumænsk | Spansk | Traditionelt kinesisk | Tysk

Introduktion

Velkommen til Gentoo-håndbogens side. Denne side vil give dig en forklaring på hvad Gentoo-håndbogen handler om, og burde svare på de fleste af dine spørgsmål ang. samme bog. Vi vil tale om ideerne bag om håndbogen, den nuværende status, fremtidige planer, hvordan fejl-rapporter bliver behandlet osv.

2.  Læse håndbogen

Format Beskrivelse Links
HTML Seneste version, en side per kapitel, perfekt til Online-læsning x86, sparc, amd64, ppc, ppc64, alpha, hppa, mips
HTML Seneste version, alt i én side x86, sparc, amd64, ppc, ppc64, alpha, hppa, mips
HTML Seneste version, alt i én side, udskriftsversion x86, sparc, amd64, ppc, ppc64, sparc alpha, hppa, mips
Specifik netværksfri installationsinstruktioner til 2005.1 (kun på engelsk) 2005.1 Gentoo Handbooks

Vi har også de udgivelsesmæssige håndbøger, som indeholder installationsinstruktionerne til netværksfrie installationer ved brug af de udgivet CDer. Hvis du er interesseret i at udføre en netværksfri installation, læs venligst Gentoo Linux 2005.1 Handbook til din arkitektur. Vi leverer den desværre kun på engelsk.

Historiske udgivelser

Af historiske grunde, vælger vi også at beholde håndbog-versioner til tidligere udgivelser (siden 2004.2). Udskriftsversioner af de individuelle sider kan blive fundet ved at bruge "Print"-linket øverst til højre. Fro at få en alt-i-en-side version, tilføj ?full=1 til URLen.

Advarsel: Disse håndbøger er ikke vedligeholdt. De er også kun på engelsk.

Udgivelse Arkitekturer
2004.2 alpha, amd64, hppa, mips, ppc, sparc, x86
2004.3 alpha, amd64, hppa, mips, ppc, sparc, x86
2005.0 alpha, amd64, hppa, ppc, sparc, x86

3.  Informationer om håndbogen

Målsætning

Målet for Gentoo-håndbogen er at skabe et sammenhængende dokument, som beskriver ethvert muligt aspekt af Gentoo Linux. Det sammensætter de nuværende dokumenter til én konsekvent bog, så at det samme dokument kan bruges til enhver mulig arkitektur, enhver installation, enhver bruger. Dette gør det ikke alene lettere for os at vedligeholde, men også lettere for brugeren at kunne se at forskellene er små, og at andre arkitekturer ikke er betragtes, som separate væsener.

Det tillader os også at udarbejde forskellige punkter og give flere eksempler. Vi er ikke tvunget til at skrive al dokumentation, til et dokument vist på en enkelt side mere, og dette gør dokumentationen mere flydende.

Status

På dette tidspunkt, er tredje del om Arbejde med Portage færdig og officiel tilgængeligt. Denne del indeholder en dybdegående beskrivelse af Portage aspekter.

Hvis du er interesseret i udviklingen af håndbogen, send venligst en mail til gentoo-doc mailinglist (engelsk, tak) og for feedback, send en mail til Sven Vermeulen direkte.

Rapport af fejl og udvidelsesanmodninger

Hvis du finder en fejl i håndbogen, besøg venligst vores Gentoo Linux Bugzilla og lav en fejlrapport til: Docs-user, Component Handbook.

4.  Ofte stillede spørgsmål

Kan du ikke på magisk vis have håndbogen dynamisk skabt for ethvert brug?

Alt er muligt, men vi har valgt ikke at gøre dette, af flere grunde.

Vedligeholdelse af vejledningen ville være meget sværere. Vi ville ikke kun blive nødt til at kortlægge fejl-rapporter til specifikke beslutninger (langt fra alle fejl-rapporter ville fortælle os, hvilke beslutninger, de har lavet førhen), men det ville være sværere at skrive vejledningen flydende: vi skal til at holde øje med linien i håndbogen, forskellige konsekvenser osv.

Selvom, vi kun på nuværende tidspunkt har en online version, er andre formater i udvikling, som f.eks. PDF-versioner. Hvis vi skulle lave PDF-filer for hver arkitektur, enhver valg, skulle vi levere en del PDF-filer, hvor kun en lille del af sektionerne er forskellige. Sikke et spild af ressourcer :)

De valg, som brugeren laver, er baseret på forskellige stadier. Dette ville gøre det mere svært for brugeren, bare at skulle udskrive håndbogen -- vi skal først informere brugeren om alle de mulige valgmuligheder, før de kan begynde, hvilket sikkert skræmmer dem væk.

Delen om "Installation af Gentoo" er ikke den eneste del af Gentoo-håndbogen. Det er den første, man alle følgende dele er uafhængige af de valg som brugere træffer. At skabe håndbogen dynamisk, bare for installationsinstruktionerne, ville være et "overkill".

Ved ikke at separere instruktionerne for ethvert muligt valg, kan brugeren se resultatet af de andre valgmuligheder med lethed. Dette skaber en bedre oversigt på installationsinstruktionerne for brugerne: selvom de vælger - f.eks. - stage3, kan de blive informeret med lethed om hvad stage2 eller stage1 gør. Ikke at skjule disse instruktioner, er en god ting.

Jeg kan ikke finde nogen stage1-informationer i Gentoo-håndbogen

Du læser den forkerte Gentoo-håndbog.

De udgivelsesmæssige Gentoo-håndbøger (som f.eks. 2005.0) er kun ment til netværksfrie installationer. Kørsel af stage1- eller stage2-installationer kræver kildekoder, som ikke er tilgængeligt på den universelle installationsCD, så du skal have en fungerende Internetforbindelse for at udføre en stage1- eller stage2-installation.

Jeg er ikke enig med ...

Vær venlig at rapportere dine ideer; ikke at være enig, uden af give os konstruktivt feedback, afhjælper ikke situationen. Dokumentation er lavet til community'et, så community feedback er mere end velkommen.

Men, du skal huske på at de fleste beslutninger, som er lavet i udviklingsfasen af dokumentation er baseret på en konsensus-model. Det er umuligt at skrive/strukturere dokumentation i sådan en metode, at alle er glade for det. Du må være klar til at acceptere et "Nej" med en begrundelse, som vi mener, med den nuværende implementation, gavner flest folk.Udskriv

Opdateret 8. august 2005

The original version of this document was last updated August 17, 2014

Opsummering: Gentoo-håndbogen er en bestræbelse for at centralisere alt dokumentation ind i en sammenhængende håndbog. Denne håndbog indeholder installationsinstruktionerne til en Internet-baseret installationsmetode og kapitler om hvordan man arbejder med Gentoo og Portage.

Sven Vermeulen
Forfatter

Jesper Brodersen
Oversætter, Korrektur

Arne Mejlholm
Korrektur

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2015 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.