Gentoo Logo
Gentoo Spaceship

Get Started
Gentoo Handbook
Downloads

News
Security Announcements
Calendar
Infrastructure Status

Documentation
Gentoo Handbook
Featured Documentation
IBM dW/Intel article archive

Get Gentoo
Downloads
Mirrors

Community
Discussion Forums
IRC Channels
Mailing Lists
Report Issues
Planet (Blogs)
Online Package Database
Wiki
Contact Us
Sponsors

Get Involved
Report Issues
Help Wanted
Help maintaining packages
Discussion Forums
IRC Channels
Mailing Lists
Become a Developer
Offer Resources
Enhancement Proposals (GLEPs)
Source Repositories
Developer's Manual

Other
Developer List
Developer Map
Gentoo Stores
Projects

About
About Gentoo
Philosophy
Social Contract
Name and Logo Guidelines
Logos and themes
Screenshots
1.  Gentoon dokumentaatio

Käännökset

Ohjeet ja käsikirjat on käännetty myös seuraaville kielille:

englanti | espanja italia | japani | puola | ranska | saksa | tšekki | yksinkertaistettu kiina

Johdanto

Tervetuloa Gentoon dokumentaatiosivuille. Täältä löydät nopean silmäyksen kaikkeen ohjeistukseen mitä tarjoamme. Suurin osa dokumenteista on lisensoitu lisenssillä Creative Commons - Attribution / Share Alike (suom. Creative Commons - Nimi mainittava - Sama lisenssi). Kaikki dokumentit on saatavilla myös tulostettavassa muodossa. Tämän saa esille lisäämällä ?style=printable verkko-osoitteeseen, tai painamalla dokumenttien oikeassa yläkulmassa olevaa ”Tulostettava muoto”-linkkiä.

Jos dokumenteista löytyy virheitä tai haluat ehdottaa jotain, käytä Vianseurantajärjestelmää ja täytä englanniksi vikailmoitus, joka on liitetty kohteeseen ”Docs-developer” tai ”Docs-user”. Nämä viat hoitaa Gentoo Documentation Project. Suomennosvirheistä voi ilmoittaa joko suoraan dokumentin vastuulliselle kääntäjälle (meilitse, irkitse…) tai vianseurantajärjestelmään ja asettaa vian komponentiksi Translated Documentationin ja URLiksi viallisen sivun osoitteen.

Dokumenttikokoelmat

Dokumentaatio on jaoteltu hierarkisiin luokkiin. Yleiskatsaus kaikista saatavilla olevista dokumenteista on dokumenttiluettelosivulla, joka on saatavinna myös pitkänä dokumenttiluettelona. Huomaa, että listauksissa ovat mukana myös suomentamattomat dokumentit, ne on linkitetty alkukielisiin versioihin ja tunnistaa helposti alkukielisestä nimestä ja kuvauksesta.

2.  Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Gentoo Linuxin Vastauksia Usein Kysyttyihin Kysymyksiin: Tähän VUKKiin on kerätty kysymyksiä ja vastauksia gentoo-dev-postituslistalta ja irkistä.

Gentoo Linux/Alpha Frequently Asked Questions: This FAQ is intended to answer some of the most frequently asked questions relating to Gentoo/Alpha and Linux/Alpha in general.

Gentoo Linux/AMD64 Frequently Asked Questions: This is the Gentoo Linux/AMD64 Frequently Asked Questions

Gentoo Linux/PowerPC Frequently Asked Questions: The Gentoo/PPC FAQ is a collection of questions and answers collected from the Gentoo/PPC mailing lists and from IRC.

Gentoo Linux/SPARC Frequently Asked Questions: This FAQ is designed to help answer the most commonly asked questions about Gentoo/SPARC and Linux on SPARC architecture. Feel free to send revisions and corrections to the Gentoo/SPARC team or the doc team.

Gentoo Linux/MIPS Frequently Asked Questions: This FAQ is intended to answer some of the most frequently asked questions relating to Gentoo/MIPS and Linux/MIPS in general.


¹ KääntämättäTämä sivu on viimeksi päivitetty 29. maaliskuuta 2015

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2015 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.