Gentoo Logo
Gentoo Spaceship

Get Started
Gentoo Handbook
Downloads

News
Security Announcements
Calendar
Infrastructure Status

Documentation
Gentoo Handbook
Featured Documentation
IBM dW/Intel article archive

Get Gentoo
Downloads
Mirrors

Community
Discussion Forums
IRC Channels
Mailing Lists
Report Issues
Planet (Blogs)
Online Package Database
Wiki
Contact Us
Sponsors

Get Involved
Report Issues
Help Wanted
Help maintaining packages
Discussion Forums
IRC Channels
Mailing Lists
Become a Developer
Offer Resources
Enhancement Proposals (GLEPs)
Source Repositories
Developer's Manual

Other
Developer List
Developer Map
Gentoo Stores
Projects

About
About Gentoo
Philosophy
Social Contract
Name and Logo Guidelines
Logos and themes
Screenshots
1.  Gentoo Documentatie

Beschikbare Talens

Onze documentatie is ook beschikbaar in de volgende talen:

Braziliaans portuguees | duits | engels | fins | frans | italiaans | japans | nederlands pools | romeens | russisch | spaans tschechs | traditioneel chinees

Inleiding

Welkom bij de Gentoo Documentatie. Deze pagina geeft je een overzicht over de vertaalde documentatie die wij ter beschikking stellen. Het merendeel van de doucmenten zijn beschikbaar onder de Creative Commons - Attribution / Share Alike licentie, een vrije documentatie licentie.

Indien je fouten vindt in de vertaling of in een document, gelieve dan ons Bugtracking Systeem te gebruiken om de fout te rapporteren. Vul een bugreport in voor "Docs-developer" of "Docs-user" en selecteer het type "Translation" en maak duidelijk dat het om een Nederlandstalige vertaling gaat.

Documenten Beheer

Onze documentatie is gecategoriseerd en hierarchisch navigeerbaar. Indien je een snel overzicht wil van alle beschikbare documentatie zonder alle extra informatie, gebruik dan onze Documentatie Lijst pagina.

2.  Gentoo systeem documentatie

Portage en gerelateerde documentatie

Een introductie van Portage: Dit hoofdstuk legt de "simpele" stappen uit die een gebruiker in ieder geval moet kennen om de software op zijn systeem te onderhouden.

Functionaliteiten van Portage: Ontdek de mogelijkheden die Portage heeft, zoals ondersteuning voor verdeeld compileren, ccache en meer.

Werken met Portage: "Werken met Portage" biedt een diepgaande uitleg van Portage, Gentoo's Software Beheer Programma.

USE variabelen: USE-variabelen zijn een heel belangrijk aspect van Gentoo. In dit hoofdstuk leert u werken met USE-variabelen en leert u deze USE-variabelen met uw systeem samen werken.

Gentoolkit: Gentoolkit is een verzameling tools die de administratie van een Gentoo systeem vereenvoudigen. Dit document beschrijft de basis van enkele tools uit Gentoolkit.

Portage-utils: Deze gids legt het algemeen gebruik van portage-utiles uit. Portage-utils is een set van enkele snelle toepassingen die je helpen bij het gebruik van Portage.

Gentoo configureren

Omgevingsvariabelen: Met Gentoo kunt u gemakkelijk de omgevingsvariabelen van uw systeem beheren. Dit hoofdstuk legt uit hoe u dat doet, en dit boekdeel beschrijft ook de meest gebruikte variabelen.

Initialisatie scripts: Gentoo gebruikt een speciaal initialisatie script formaat welke, naast andere functionaliteiten, afhankelijkheidsgedreven beslissingen en virtuele initialisatie scripts toelaat. Dit hoofdstuk legt al deze aspecten uit en vertelt ook hoe men deze scripts kan gebruiken.

Gentoo opties

Gentoo Linux Kernel Gids: Dit document geeft je een overzicht van alle beschikbare kernels die Gentoo naar zijn gebruikers toe beschikbaar stelt via Portage.


¹ Onvertaalde bestandenUpgedate op 29 maart 2015

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2015 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.