Gentoo Logo

Catalyst

Conţinut:

1.  Project Description

Acest proiect dezvoltă utilitarul catalyst, care este folosit pentru a realiza arhive compresate stage, pachete şi medii Install CD oficiale Gentoo. Este, de asemenea, utilizat în alte proiecte Gentoo ce nu reprezintă versiuni oficiale Gentoo, cum ar fi GNAP şi, în curând, proiectul Gentoo GameCD. Acest utilitar este proiectat în scopul de a fi uşor de utilizat, personalizat, extins şi menţinut.

2.  Documentaţie

Documentul despre Întrebări Frecvente pentru Catalyst încearcă să răspundă întrebărilor puse de obicei referitoare la Catalyst

Catalyst a fost împărţit în două versiuni. Ramura curentă 1.x va rămâne suportată şi va fi utilizată doar pentru rezolvările erorilor până când ramura 2.0 va deveni stabilă. Nici o altă funcţionalitate va fi adăugată versiunii 1.x a catalyst după publicarea versiunii 1.1.10.10.

Manualul de Referinţă al catalyst este acum disponibil în două versiuni, una pentru catalyst 1.x şi una pentru catalyst 2.x.

Important: Momentan, versiunea 2.x este în construcţie, deci este doar parţial corectă. Vă rugăm să nu utilizaţi această versiune cât timp această notă este prezentă aici.

Manualul de Referinţă este ghidul definitiv pentru opţiuni valide, pentru fişiere de specificaţii catalyst şi, de asemenea, pentru catalyst.conf.

Notă: Manualul de Referinţă pentru Catalyst nu a fost actualizat de ceva vreme. Cea mai bună documentaţie pentru fiecare opţiune catalyst se obţine prin instalarea catalyst cu emerge catalyst şi analizând fişierele efective utilizate pentru a construi ultima versiune oficială, precum şi în tiparele exemplu.

3.  Project Goals

Scopul proiectului catalyst este de a oferi o singură unealtă centralizator, care pot construi toate toate aspectele unui release Gentoo Linux: arhive stage, seturi de pachete GRP şi medii Install CD.

Scopurile noastre specifice dezvoltării catalyst includ următoarele: asigurarea că oferă pachete de bună calitate ale Gentoo Linux, iar pentru unealtă că este uşor de folosit, adaptat, extins şi menţinut. Catalyst se intenţionează a fi folosit de cei care doresc să îşi creeze propriile versiuni modificate de Gentoo Linux, sau propriile medii LiveCD adaptate. Scopul nostru este de a face catalyst o unealtă puternică, cu plăcere în a folosi-o, şi a ne asigura că codul pe care-l scriem poate fi menţinut şi este de bună calitate.

4.  Arhitecturi Suportate

Catalyst suportă un număr de arhitecturi. În vocabularul catalyst, o "architectură" este un tip general de platformă CPU. Iată o listă completă a arhitecturilor suportate de catalyst:

Arhitectură Descriere
x86 PC-uri compatibile Intel, pornind de la i386 şi până la Pentium 4 şi Athlon XP
amd64 Platforma AMD pe 64 biţi, cunoscută şi ca "Opteron" sau "x86-64". Aceasta include şi maşinile Intel EM64T.
alpha Procesorul Alpha (toate modelele)
hppa Sistemele HP PA-RISC
ia64 Platforma Intel pe 64 biţi Itanium (Itanium Classic şi Itanium 2)
ppc Platforma Apple PowerPC, incluzând sistemele originale PowerPC, G3, G4 şi G5 pe 32 biţi
s390 Platforma IBM S/390, incluzând maşinile zSeries
sparc Sistemele pe 32 biţi bazate pe Sparc
sparc64 Sistemele pe 64 biţi bazate pe Sparc
mips Sistemele bazate pe MIPS
arm Procesoarele bazate pe ARM

Pentru fiecare arhitectură, catalyst suportă un număr de "sub-arhitecturi." O sub-arhitectură este o variantă specifică a unei arhitecturi. De exemplu, pentium4 este o sub-arhitectură a arhitecturii x86. Iată o listă cu toate sub-arhitecturile suportate de catalyst:

Arhitectură Sub-arhitecturi
x86 x86 i386 i486 i586 i686 pentium-mmx athlon athlon-xp athlon-mp pentium3 pentium4
amd64 amd64
alpha alpha ev4 ev45 ev5 ev56 pca56 ev6 ev67
hppa hppa
ia64 ia64
ppc ppc power-ppc g3 g4
s390 s390
sparc sparc
sparc64 sparc64
mips mips mips1 mips2 mips3 mips4 mipsel mipsel1 mipsel2 mipsel3 mipsel4 cobalt
arm arm

Veţi observa că toate arhitecturile au o sub-arhitectură cu acelaşi nume cu cel al arhitecturii. Această sub-arhitectură se doreşte a reprezenta o versiune "generică" care ar trebui să meargă pe toate sistemele arhitecturii respective. Fiecare sub-arhitectură are asociat un set de CFLAGS, CXXFLAGS, precum şi CHOST şi setul de variabile USE care sunt activate pentru respectiva sub-arhitectură. Setările USE sunt folosite pentru activarea oricărei opţiuni specifice CPU, cum sunt mmx sau altivec.

Notă: Acum Catalyst are opţiunea de a se putea construi pe sisteme amd64 arhive stages specifice arhitecturii x86.Imprimare

Sumar: Acest proiect dezvoltă utilitarul catalyst, care este folosit pentru a realiza arhive compresate stage, pachete şi medii Install CD oficiale Gentoo.

Gentoo Project
script generated

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2015 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.